На 15 септември в Стара Загора доброволци ще помагат на децата да пресичат безопасно

"Ще имаме светлоотразителни жилетки и шапки, целта ни е първият учебен ден да премине приятно за децата и без инциденти", допълни Вълкова.

 30.08.2023 13:14
На 15 септември в Стара Загора доброволци ще помагат на децата да пресичат безопасно

На 15 септември доброволци от сдружение "Спаси Стара Загора" ще помагат на децата да пресичат безопасно в районите около учебните сгради. В проявата ще се включат около 20 представители на сдружението, съобщи председателят му Дина Вълкова.

"Ще имаме светлоотразителни жилетки и шапки, целта ни е първият учебен ден да премине приятно за децата и без инциденти", допълни Вълкова.

В 17 часа в бившето Лятно кино в Стара Загора ще бъде организирана детска дискотека. На разположение ще бъдат аниматор и дисководещ. Освен че ще се забавляват, танцуват и слушат хубава музика в първия ден от новата учебна година, децата ще се почерпят и с вкусни лакомства. 

От сдружение "Спаси Стара Загора" готвят още полезни инициативи за жителите на града на липите. 

През юни доброволци почистиха от клони и отпадъци алея в района на Самарското знаме

Тази събота - 2 септември, предстои почистване на Мемориален комплекс "Бранителите на Стара Загора". Сръчните представители на "Спаси Стара Загора" ще се погрижат за по-приветливия вид на емблематичното за старозагорци място, но и ще боядисат пейките. Сдружението организира почиставане и в селата край града на липите и кани всеки, който желае да подрепи инициативата.

На шести септември от 10 до 13 часа ще бъдат разположени два базара със сувенири и ръчноизработени изделия в подкрепа на Ромина Нончева. Базарите ще са позиционирани до Гъбата в центъра на Стара Загора и до СУ "Васил Левски".

Част от къщичките, които ще бъдат поставени

В същия ден, от 14 до 16 часа, ще бъдат поставени нови пейки, хранилки и къщички за птици и животни в парк "Бранителите на Стара Загора". 

 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери Стара | Загора | доброволци | ще помагат на децата | да пресичат безопасно

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори