Не пускайте щорите през деня

Витамин Д е стероиден хормон, който оказва влияние на над 2000 гена в човешкия организъм.

 30.03.2019 14:18
Не пускайте щорите през деня

Когато слънцето влезе през прозорците, първата ни реакция е да дръпнем щорите или пердетата. Често предпочитано е изкуственото осветление пред силната слънчева светлина.

Учени от университета в Орегон правят научен експеримент за период от 90 дни. Изследват се бактериите в три помещения като се пропуска различно количество слънчева светлина в двете, а в третото – изкуствена. В края на проучването се анализира състава на натрупания прах, което показва, че в помещението без слънчева светлина бактериите се размножават с 12% по-бързо. Само 6.8% от бактериите, развиващи се под слънчева светлина са се оказали жизнеспособни.

Бактериите, развиващи се на тъмно, имат отношение към респираторните заболявания. Учените доказват, че децата, които са ограничени в достига до слънчева светлина, се разболяват няколко пъти в годината от респираторно заболяване.

Не бива и да забравяме, че слънцето носи щастие. Витамин “Д”, който се отделя в организма ни, когато правим слънчеви бани има изключително благоприятни свойства върху нашия организъм.

Витамин Д е стероиден хормон, който оказва влияние на над 2000 гена в човешкия организъм. Едни от най-разпространените са свързани с различни заболявания като диабет, заболявания на костната система, рак, автоимунните заболявания и прочие.

Събирайки  слънчеви лъчи и повишавайки нивата на витамин Д в организма си, ние се предпазваме от редица болести.

Почивката на море или басейн винаги носи приятни изживявания и прекарано хубаво време с близки и приятели. Това повишава хормона на щастието и ние се чувстваме значително по-добре, заредени с желание за активен живот.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери слънчева | заболявания | светлина | организъм | бактериите

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори