Организират летни занимания в Регионалния исторически музей в Стара Загора

Децата ще се отправят на едно вълнуващо пътешествие през всички исторически епохи – от праисторията до най-новата ни история.

 14.06.2024 13:18
Организират летни занимания в Регионалния исторически музей в Стара Загора

За пета поредна година Регионален исторически музей – Стара Загора организира летни занимания за деца от 7 до 12 години. Участниците ще се запознаят с богатата история на Стара Загора и ще се забавляват с творчески ателиета и образователни игри.
 
Децата ще се отправят на едно вълнуващо пътешествие през всички исторически епохи – от праисторията до най-новата ни история. Ще разгледат музейните експозиции, ще чуят интересни истории за артефактите, ще работят с глина, ще апликират, ще се научат да тъкат, ще влязат в ролята на млади археолози и реставратори, ще се докоснат до техниката и старите играчки от времето на баба и дядо. В последния ден от програмата в музея ще гостува Държавен куклен театър – Стара Загора с представлението „Дядо вади ряпа“.
 
Заниманията ще се провеждат от 10 юли до 2 август всяка сряда, четвъртък и петък от 10:00 до 12:30 ч. в сградата на РИМ-Стара Загора. Предвидени са и посещения в музейните обекти "Хилендарски метох" и къща музей "Градски бит, XIX в.".
 
Участието е с предварително индивидуално записване на тел.: 042/919-214 до запълването на максималния брой места – 15.
 
Цена за участник на ден: 10.00 лв.
Подробната програма е публикувана на интернет страницата на музея: www.rimstz.eu
 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери Стара | Загора | музей | исторически | история

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори