Правото на информация трябва да бъде гарантирано

По отношение на резервациите за Великден хората трябва да се интересуват от реалните условия в съответния туристически обект

 16.04.2019 14:33
Правото на информация трябва да бъде гарантирано

Правото на информация трябва да бъде гарантирано, както при пазаруването, така и при туристическите резервации. Един пропуск на някоя от съставките в информацията на етикета на хранителен продукт например, може да представлява не просто нелоялна търговска практика, а риск за здравето, понякога и за живота на хората. За вносни стоки етикетите задължително трябва да са на български език. Това коментира председателят на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов.

Коректното обявяване на цените е другият важен акцент, върху който се спря Маргаритов. „Рисковете да пазаруваме от амбулантни търговци хранителни продукти, но и не само такива, са по-големи, защото там понякога обявяването на цените може да стане по един недобър начин, при който потребителите да бъдат заблудени. Всъщност да платят повече, мислейки си, че си купуват нещо евтино”, каза той.

По отношение на резервациите за Великден Димитър Маргаритов посъветва хората да се интересуват от реалните условия в съответния туристически обект и да не се притесняват да комуникират с предоставящите офертите. „Най-често оплакванията, които ние сме получавали, са за т.нар. разминаване между обещанието и това, което се получава на практика”, посочи той и допълни, че в много случаи се оказва, че това се е дължало на липсата на каквато и да било допълнителна комуникация между потребителя и търговеца извън привлекателните илюстрации.

„Когато потребителите стигнат на място и установят разминаване, когато не им се предоставят услугите в пълния пакет, който са заплатили, или когато срещнат други подобни затруднения, могат да се обърнат към нас”, каза още председателят на КЗП.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери хората | трябва | Маргаритов | потребителите

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори