Търговци крият недостатъците на прахосмукачката робот

Роботът не е подходящ за употреба на всякакъв под

 04.02.2019 04:05
Търговци крият недостатъците на прахосмукачката робот

Роботизираните прахосмукачки от години се наместиха на пазара, обещавайки чудеса на домакините. Мненията обаче за тях са все по – негативни и това няма нищо общо с марката и цената. За това допринасят и търговците, които противно на изискванията на КЗП укриват част от информацията за надценените машини.

Например клиент, купил прахосмукачка на стойност 679,00 лв. от „Техномаркет България“ АД е установил, че по време на работа тя не заобикаля мебелите, а се блъска в тях, което е необичайно. Затова се е свързал с производителя, който го информирал, че вероятно продуктът се ползва на черен под, а той смущава сензорите.

По думите на потребителя при продажбата той не е бил запознат нито чрез етикета, нито от служителите на търговския обект с тази важна техническа характеристика. Информацията за това, че роботът не е подходящ за употреба на черен под се съдържа единствено в инструкциите за употреба, които са запечатани в кашона и следователно – достъпни за клиентите едва след покупката. Това е констатирано и от инспекторите на КЗП – че никъде в магазина не е представена по ясен и разбираем начин инструкция за ползване, комплектовка и поддръжка на продукта, за което на търговеца е съставен акт.

ВАС е потвърдил заповедта на контролния орган

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери робот | употреба | търговци | прахосмукачки | мами

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори