Ограничения за туристите по света | DA ILI NE

Невероятно, но факт. Някой правят бизнес така.

 16.11.2019 10:00
Ограничения за туристите по света | DA ILI NE

Туризмът е един доходен бизнес, а за цели държави е основен поминък. Съвременният турист има обаче нов профил и се изявява като консуматор не само на храна, а основно на емоции. Част от проявленията им остават сериозен отпечатък върху дестинациите. Затова все по-често наблюдаваме промяна в отношението към туристите не от кого да е, а от самите местни жители в най-популярните дестинации.

За тях, от една страна, туризмът осигурява поминък, но от друга - той често е свързан със замърсяване, щети за околната среда и местните културни и исторически паметници, а тълпите от пияни чужденци нерядко нарушават спокойствието и чистотата, оставят планини от боклуци след себе си и дори се случва да повредят частна собственост.

Затова и не е изненада, че местните власти в много страни започнаха да въвеждат различни забрани за туристите, някои от които на пръв поглед може и да изглеждат доста странни, дори забавни. От уебсайт за съвети за пътувания са подбрали някои от най-любопитните забрани, които могат да ви засегнат, ако планирате екскурзия зад граница, съобщи bTV.

Италианските власти в Рим забраниха сядането на прочутите Испански стълби, влизането във фонтани, както и катеренето по паметници и исторически обекти. В град Еболи не са позволени целувките в кола. Явно местните власти са загрижени, че продължителните ласки могат да причинят закъснения за пътуващите.

В Испания не може да се шофира бос, с джапанки или с обувки с токчета.

От 100 години във Франция е забранено да се целуваш на гари и перони. В Естония е забранено да играеш шах по време на секс. Забраната е въведена в Талин, зашото назад във времемето е имало такива хрумвания.

 

 

 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери местните | туристи | ограничения | власти

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори