Срещи на открито организират от Бюрото по труда в Стара Загора в подкрепа на туристическия бранш

В Стара Загора шатрата е разположена пред сградата, в която се намира Бюрото по труда. Средно дневно интерес проявяват около 25 човека, обобщи пред репортер на stz24.com Жулиета Върлякова, началник отдел "Посреднически услуги" в Бюрото по труда. Утре е последният ден в рамките на кампанията, в който желаещите имат възможност да проведат подобна среща на открито, както и да получи информация къде биха могли да започнат работа в туристическия бранш, макар и да нямат опит и квалификация.

 10.06.2021 13:51
Срещи на открито организират от Бюрото по труда в Стара Загора в подкрепа на туристическия бранш

Агенцията по заетостта провежда национална кампания в подкрепа на туристическия бранш „Работа в БГ туризма”. В рамките на една седмица – от 7 юни 2021 г. до 11 юни 2021 г., всички бюра по труда в страната организират срещи на открито за работодатели в туризма, хотелиерството и ресторантьорството и желаещите да работят в тази сфера.

В Стара Загора шатрата е разположена пред сградата, в която се намира Бюрото по труда. Средно дневно интерес проявяват около 25 човека, обобщи пред репортер на stz24.com Жулиета Върлякова, началник отдел "Посреднически услуги" в Бюрото по труда.

Утре е последният ден в рамките на кампанията, в който желаещите имат възможност да проведат подобна среща на открито, както и да получи информация къде биха могли да започнат работа в туристическия бранш, макар и да нямат опит и квалификация.

"Установихме, че има хора, които биха искали да работят в този бранш, но нямат такава квалификация, това наложи да създадем контакт с Българо-германския център и възникна инициатива за организиране на среща с хората, които проявяват интерес. Такава среща ще се състои на 21 юни, на заинтересованите ще им бъдат предложени обучения в сферата на хотелиерството и ресторантьорството", уточни Върлякова.

По време на срещите на открито, например, може да се проведе и консултация с дежурен служител от Инспекцията по труда, ако човек е имал лош опит с некоректен работодател в сферата на туристическия брашн.

Кампанията възниква от необходимостта от кадри и дава възможност бизнесът да избира сред предварително информирани кандидати от цялата страна. Целта е по този начин още в началото на туристическия сезон да се осигурят възможно най-бързо все още липсващите кадри за успешно функциониране на бранша. Очакванията са бързата и оперативна подкрепа да улесни осигуряването на достатъчно работна сила след престоя поради ограниченията по повод разпространението на COVID-19.

За да се включат в едноседмичната кампания на Агенцията по заетостта, работодателите, опериращи в сферата на туризма, трябваше да заявят своите свободни позиции като подадат заявки за свободни работни места. 

Шатрата с експерти ще бъде на разположение и утре в часовия диапазон от 10.00 часа до 14.00 часа от 7 юни 2021 г.до 11 юни 2021 г. Адресът е ул. "Стефан Караджа" № 8.

 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери подкрепа | страна | работа | работодателите | туризма | Агенцията | труда | цялата | бюрата | 2021

НАП  vs  БИЗНЕС
16.06.2021 15:45

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори