КЕВР с нова услуга - сравняваме онлайн оферти за доставка на ток

Целта на информационната система е да бъдат подпомогнати потребителите и да бъде оказана подкрепа на ускоряването на процеса на пълна либерализация на пазара на електроенергия, съобщават от енергийния регулатор.

 02.01.2021 18:00
КЕВР с нова услуга - сравняваме онлайн оферти за доставка на ток

Комисията за енергийно и водно регулиране създаде платформа за сравняване на оферти и за сключване на договори с търговци за доставка на електрическа енергия. Целта на информационната система е да бъдат подпомогнати потребителите и да бъде оказана подкрепа на ускоряването на процеса на пълна либерализация на пазара на електроенергия, съобщават от енергийния регулатор.

От началото на 2021 г. централизираната информационна система е публична и е достъпна на интернет адрес: http://platforma.dker.bg/.

Системата е в тестови период и предстои да бъде надграждана. С постъпването през този месец на оферти от всички търговци на електроенергия, към края на същия месец тя ще придобие пълната си функционалност, допълват от КЕВР.

Освен свободен достъп до информация за актуалните оферти на търговците за доставка на електрическа енергия, платформата ще дава и възможност на крайните клиенти с очаквано годишно потребление под 100 000 kWh да избират най-добрата за тях оферта и съответно - да сключват договори за доставка, включително и договори с динамична цена на електрическата енергия.

След 1 януари 2021 г. се очаква над 40 търговци на електроенергия да започнат да регистрират оферти за битови потребители и за небитови потребители.

 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери система | енергия | електроенергия | договори | доставка | оферти | търговци

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори