Лалетата на мама Ваня и Криси ухаят на обич

"Не се оплаквам, имаме поръчки, а Криси е изключителен помощник", не скрива доволството си майка му. Момчето е с детска церебрална парализа, а Ваня няма как да работи, защото трябва да се грижи за него. С ръчно изработените изделия тя подпомага семейния бюджет.

 25.08.2023 13:25
Лалетата на мама Ваня и Криси ухаят на обич

Ваня Вълева и синът й Криси изработват красиви лалета. Уникалните цветя в свежи багри могат да бъдат подходящ жест към любимите учители за първия учебен ден, който все повече наближава. 

"Не се оплаквам, имаме поръчки, а Криси е изключителен помощник", не скрива доволството си майка му. Момчето е с детска церебрална парализа, а Ваня няма как да работи, защото трябва да се грижи за него. С ръчно изработените изделия тя подпомага семейния бюждет.

Първоначално прави красиви сувенири, само за да ги подарява на близките си по различни поводи. Приятели й помагат да си има своя страничка, в която да показва всичко изработено, тъй като то е прекрасно и си струва да бъде видяно от повече хора. 

(2) Facebook

"Изработвах ги най-вече за удоволствие, след това, за да избягам от действителността, да си помогна финансово и за да бъда пълноценен човек", изтъква причините дамата със сръчни ръце.

Добавя, че в същото време хобито й се превръща и в терапия за Криси, което е изключително полезно. 

"В началото се сърдеше, защото искаше всичко, което правя аз, той да го прави. Дръжките на лалетата са негово дело. Ушивам ги на машината и ги обръщам, те са много тънички. Поставя им дървените шишове, сламките, обръща листата. Лалетата, когато ги ушия, трябва да се обърнат. Гледате, че е нещо мъничко, но си има определени етапи, през които преминава", разказва Ваня.

Само като му подхвърли, че трябва да помогне - той зарязва компютър, игри с приятели и казва: "Аз знам, че това е най-важното за теб, как няма да дойда!". Така двамата хем се трудят, хем се забавляват, хем сътворяват нещо красиво - с обич.

Тези, които познават Ваня знаят, че тя има изключителен усет към красивото и стилното и смело сърце, за да превъзмогва трудностите в живота. 

Криси е чакан 15 години от нея и съпруга й. Месеци след като се появява на бял свят, откриват заболяването му. Баща му остава в Сливен, за да осигури прехраната на семейството, а майката и момчето заживяват в Пловдив, където условията за рехабилитация и грижи са по-добри.  Преди три години и половина, обаче, съдбата отнема таткото на Криси. 

"По-добре усмихната пред всеки, отколкото да си споделям грижите и трудностите и да ме съжаляват хората, така се чувствам още по-потисната", споделя Ваня. 

Днес и тя като Криси очаква с надежда 15-ти септември. През новата учебна година тийнейджърът ще бъде в девети клас. Той е възпитаник на частна гимназия по информатика и компютърни науки в града под тепетата и се справя чудесно с учебния процес. Борбен и амбициозен е. 

Майката признава, че е изключително доволна от средата в училището - условия за придвижване, отношението на съученици и преподаватели, а за новата учебна година пожелава здраве и успехи на всички, които ще чуят звънеца в учебните сгради. 

Автор: Светла Тенева

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери красиви | обич | лалета | майка и син | мама Ваня | Криси | ухаят

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори