Министерството на земеделието с позиция за зърнената криза

По отношение на вноса на зърнени култури, България беше първата държава, която в рамките на Съвета на министрите по земеделие, в края на септември миналата година, поиска отваряне на кризисния резерв, се казва в прессъобщението.

 13.03.2023 19:00
Министерството на земеделието с позиция за зърнената криза

Министерството на земеделието работи и винаги е работило в защита на българските производители. В постоянен диалог сме с всички сектори и работим в посока заедно да преодоляваме предизвикателствата, които към момента са свързани с външноикономически фактори, съобщават от Министерството.

Протест на зърнопроизводители от Великотърновско, Русенско и Плевенско 

По отношение на вноса на зърнени култури, България беше първата държава, която в рамките на Съвета на министрите по земеделие, в края на септември миналата година, поиска отваряне на кризисния резерв. В последните дни на януари еврокомисарят Януш Войчеховски обяви, че Европейската комисия обмисля отварянето на земеделския кризисен резерв. В момента сме в очакване на решението на Комисията. От тази ситуация са засегнати и други държави, с които сме предприели съвместни действия, това са: Полша, Унгария, Румъния и Чехия.

Зърнопроизводителите имат партньор в лицето на Министерството на земеделието в тази ситуация. Това разбиране имаме и от тяхна страна по време на всички срещи, които провеждаме заедно, се казва в прессъобщението.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери земеделието | Министерството | държава | посока | резерв | българските производители

Слънчев петък
24.03.2023 08:37

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори