Новият мост на пътя Царево – Ахтопол ще е готов преди старта на летния туристически сезон

Експерти на Областно пътно управление – Бургас направиха проверка на обекта. До момента е приключил първият етап от строителството - изливането на стоманенобетонните пилоти, които са основата на съоръжението.

 24.01.2024 19:31
Новият мост на пътя Царево – Ахтопол ще е готов преди старта на летния туристически сезон

В срок се изпълняват строителните дейности на новия мост над река Изгревско дере на третокласния път Царево – Ахтопол, съобщават от Общината. Очаква се строителните работи да приключат през април и съоръжението ще може да се  въведе в експлоатация месеци преди старта на летния туристически сезон. По трасето преминава целият трафик към Южното Черноморие и е основна пътна връзка с Варвара, Ахтопол, Синеморец и Резово.

Експерти на Областно пътно управление – Бургас направиха проверка на обекта. До момента е приключил първият етап от строителството - изливането на стоманенобетонните пилоти, които са основата на съоръжението. Те са с дължина между 17 и 25 м в различните части на мостовата конструкция. В момента изпълнителят на обекта монтира надлъжните греди.

Наводненията от проливните валежи в началото на септември 2023 г. компрометираха стария мост. Екипите на АПИ предприеха незабавни мерки за премахване на авариралото съоръжение и изграждането на временен път - брод, по който да преминават двупосочно всички видове превозни средства. В максимално кратък срок бяха проведени процедури по ЗОП за избор на изпълнители на проектиране, строителство и строителен надзор на новото съоръжение. Изготвен бе технически проект, всички необходими геоложки и хидроложки прочувания, както и изискваните по закон съгласувателни процедури. 

Източник и снимка: БНР

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери момента | мост | обекта | Царево | съоръжението | Ахтопол

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори