„Минута е много” празнува 40 години от първото си излъчване

Любимото състезание на поколения българи е най-дълго просъществувалата телевизионна игра в националния ефир - 1980 - 2011 г.

 22.02.2020 18:00
 „Минута е много” празнува 40 години от първото си излъчване

Радвам се, че хората все още пазят добри спомени за „Минута е много". Това заяви авторът на предаването Лилия Райчева, предаде репортер на БГНЕС.

Любимото състезание на поколения българи е най-дълго просъществувалата телевизионна игра в националния ефир - 1980 - 2011 г. Тя е създадена по оригинална българска концепция. Днес тя празнува 40 години от първото си излъчване в национален ефир. „Минута е много е игра, в която играеха всички - и състезателите в студиото, и зрителите пред телевизионните екрани. Тя се създаваше и от екипа, и от хората, които ни подпомагаха с подаръците, така че тя беше една всеобща игра", каза Лилия Райчева. Според нея дълголетието на играта се дължи именно на тази сплав. „На усилията на екипа, много хора са работели през годините в Минутата, на умните ни състезатели, на зрителите, които изпращаха въпроси, и на хората, които ни подпомагаха, на човечето също с неговите реплики. Само една идея не е достатъчна, необходими са колективни усилия", сподели тя.

Лилия Райчева се радва, че хората все още таят добри чувства към предаването, въпреки че той слезе от малкия екран преди 8 години. Рожденият ден на любимото предаване беше отбелязан в Националната библиотека "Св.Св. Кирил и Методий". На него присъстваха много почитатели и участници. Загадките от „Минута е много" са публикувани в седем книги.

Източник: Агенция КРОСС

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери хората | Игра | състезание | телевизия | минута | Райчева | Лилия | Минута е много

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори