Атанас Зафиров: БСП показа, че е партията на диалога и на разума

По неговите думи е важно да има споразумение, за да се знае по какви основи ще се движи това правителство

 31.07.2021 10:00
Атанас Зафиров: БСП показа, че е партията на диалога и на разума

„Нормално е политическата сила, спечелила изборите, да посочи свой кандидат за министър-председател. Редно е в началото на следващата седмица нашата парламентарна група да проведем разговор с г-н Николов, за да видим дали всички тези приоритети, които коментирахме през последната седмица с експерти от „Има такъв народ", ще бъдат включени в програмата на следващия кабинет. От това ще зависи и нашата подкрепа." Това заяви зам.-председателят на БСП Атанас Зафиров в „Още от деня" по БНТ.

„Удовлетворени сме от първоначалните приоритети, посочени от г-н Николов. Всички те, освен мажоритарните избори, са отстоявани от левицата през последните години", коментира той. Социалистът допусна, че няма как да има пълно припокриване на програмите и затова трябва да се говори за правителство, което ще изпълнява определена програма, а оттам нататък в пленарна зала всяка партия да защитава своите политики.

„Надяваме се кандидатите за министри да бъдат оповестени достатъчно рано, за да имаме възможност да спазим нашата процедура - да свикаме колективния орган на БСП, там да ги обсъдим и да вземем нашето крайно решение. Безспорно лицата, които ще изпълняват политиките имат значение", подчерта Зафиров. По неговите думи е важно да има споразумение, за да се знае по какви основи ще се движи това правителство, а остава отворен разговорът каква да бъде неговата форма.


Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери нашата | Зафиров

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори