Демократична България предлага план за пътна безопасност на София

"София има нужда от съвременни, устойчиви решения за пътна безопасност, базирани на данни - за опасните кръстовища и участъци, за трафика, за пътникопотока", смятат от ДБ.

 22.05.2020 12:02
Демократична България предлага план за пътна безопасност на София

Демократична България предлага план за пътната безопасност в София.

"По-малко от месец след като излязохме с пакет от спешни мерки за национална пътна безопасност, предлагаме и мерките ни за София. Те са в основата на общинските политики, които групата ни в Столичния общински съвет ще развива през този мандат. Аналогични програми предстои да бъдат представени и за други общини с общински съветници от Демократична България", обясняват от ДБ и допълват: "В последните години в столицата се наблюдава отчетлив ръст на смъртните случаи. Според данни на НСИ и СДВР само в рамките на три години случаите на смърт в резултат на пътнотранспортни произшествия в София-град са се увеличили повече от два пъти – от 37 през 2017 г. и 51 през 2018 г. до 75 през 2019 г."

Сред конкретните мерки, които предлагат от ДБ, са: цялостно видеонаблюдение и оптимизация на Центъра за управление на трафика; градски транспорт със съвременна система за таксуване, BRT линии, ускоряващи придвижването на автобусите, довършване на метрото и улесняване на достъпа до разписанията, както и подобрения в начина на планиране и проектиране на пътната мрежа (в това число и необходимите нормативни промени), така че да съответстват на съвременните разбирания за пътна безопасност.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери София | безопасност | Пътна | мерки | план | Демократична България | Столичен общински съвет

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори