КНСБ с поредна протестна акция

Няколко седмици след като на 11 ноември бе проведена демонстрация пред парламента и протестно автошествие по основните булеварди на София, с които бяха поставени исканията в съвместната декларация с КТ “Подкрепа”, Конфедерацията отново днес ще изрази несъгласието си с липсата на нов бюджет за 2023 година.

 30.11.2022 08:42
КНСБ с поредна протестна акция

КНСБ организира поредна протестна акция пред сградата на Народното събрание, съобщават от синдикалната организация.

Няколко седмици след като на 11 ноември бе проведена демонстрация пред парламента и протестно автошествие по основните булеварди на София, с които бяха поставени исканията в съвместната декларация с КТ “Подкрепа”, Конфедерацията отново днес ще изрази несъгласието си с липсата на нов бюджет за 2023 година.

Депутатите вчера приеха на първо четене т.нар. удължителен закон за бюджета, с който се запазват финансовите параметри от тази година.

Днес КНСБ ще подари на депутатите протестна синдикална елха. На нея вместо коледни играчки ще бъдат поставени исканията на работеща България. Пространството около служебния вход на парламента ще бъде “украсено” и с протестни синдикални гирлянди. Представителите на КНСБ ще запознаят с исканията депутатите преди влизането им в сградата на парламента.


КНСБ настоява Народното събрание да поиска от служебното правителство да внесе проект на закон за държавния бюджет за следващата година с предвидена в него адекватна политика по доходите.

Сред исканията на конфедерацията са ръст на минималната заплата на 850 лв., въвеждане на необлагаем минимум, равен на минималната заплата, увеличение с поне 13% на всички заплати в обществения сектор и с минимум 20 на сто за агенциите, работещи на терен.

На 19 септември конфедерацията започна национална протестна кампания “Да защитим доходите от инфлацията и работните места в кризата!”, която и до момента се провежда на територията на цялата страна.

Източник: БТА

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери година | бюджет | КНСБ | парламента | исканията | Протестна | поставени

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори