Нинова: Внасяме вот на недоверие към правителството за провала в политиката по околна среда и води

Водната криза от криза в Перник става национална, защото и други области и градове са застаршени от този проблем.

 30.12.2019 14:00
Нинова: Внасяме вот на недоверие към правителството за провала в политиката по околна среда и води

Дишаме рак. Пием отрова. Не министри, лично Борисов носи отговорност.

Днес свиках извънредно заседание на Изпълнителното бюро и на ръководството на парламентарната група и взехме решение - внасяме вот на недоверие към правителството на Бойко Борисов за провала в политиката по околна среда и води. За 10-годишното управление на Борисов, в резултат на некомпетентна политика, безхаберие и кражби, близо половин милион българи в момента са оставени без достъп до питейна вода. Водната криза от криза в Перник става национална, защото и други области и градове са застаршени от този проблем. В същото време, за тези десет години, постоянно се увеличаваха цените на водата за българските граждани без да се предприемат каквито и да е мерки за инвестиции. Само 0,5 процента от мрежата е подменена, а над 50 % от водата се губи.

Трети сме в света по замърсен въздух, защото правителството на Бойко Борисов разрешава внос на боклуци от цял свят, които да се горят в България. Дишаме рак и пием отрова. След десетгодишно управление посегнаха и на най-човешки и ежедневни неща като въздуха и водата. Всички обяснения за природни причини са безпочвени, а прехвърлянето на отговорността на ВиК дружества, кметове и общински съветници е жалък опит за спасение на правителството и лично на премиера. Днес г-н Борисов е казал в Перник - „тук политика няма". Не, господин Борисов, тук всичко е политика и нищо друго.

По информация от КРОСС

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери политика | Борисов | Правителството | криза | Перник | водата | Нинова

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори