Димитър Делчев: ЕС даде финансова подкрепа на протеста срещу Борисов

"Премиерът не печели нищо със смяната на няколко министри. Протестът ще продължи докато не се случат 4 неща – оставка на Борисов, оставка на Гешев, ефективно въвеждане на машинно и електронно гласуване за честен вот и Велико Народно Събрание", е мнението на председателя на ДБГ.

 23.07.2020 14:55
Димитър Делчев: ЕС даде финансова подкрепа на протеста срещу Борисов

Европейският съюз даде финансова подкрепа на протеста срещу правителството на Бойко Борисов, като постави върховенството на закона като решаващ критерий за получаване на средства от европейския бюджет 2021-2027 г. Това е още една причина, протестът, който започна заради корупцията на властта и неработещата прокуратура, да бъде успешен.

Това каза Димитър Делчев, председател на Движение България на гражданите в предаването Денят с Веселин Дремджиев по ТВ+  и ТВ1.

Протестът е за ценности, а лицата на протеста са автентични граждани. ДБГ се надяваме той да остане такъв, а не да бъде откраднат от властта с манипулации или от партийни лидери, които искат да окупират микрофона. Като председател на партия доброволно се отказах от изяви на трибуната, защото знам, че партизирането ще отблъсне хората и ще даде шанс на ГЕРБ лесно да отстрелят лидера на протеста, особено ако е само един, категоричен е Делчев.

Премиерът не печели нищо със смяната на няколко министри. Протестът ще продължи докато не се случат 4 неща – оставка на Борисов, оставка на Гешев, ефективно въвеждане на машинно и електронно гласуване за честен вот и Велико Народно Събрание. Според нас последното искане е най-важното. Необходим е нов обществено договор, който да гарантира справедливи институции и реална свобода на човека и фирмата в България. Според председателя на ДБГ, ако този ВСС бъде оставен да избира нов главен прокурор на мястото на Гешев при същите правила, всички усилия ще са били напразни.

Делчев нарече манипулация твърдението, че премиерът е отвоювал голяма победа по време на обсъждането на новия бюджет на ЕС. Борисов беше там сам, без министър на финансите, без икономическия си вицепремиер, без да знае езици или да има особена финансова компетентност. И да е искал, не е могъл да се пребори за нещо повече от това, което ни е било предварително отредено. Резултатът е видим – над 70% от обещаните средства за България са под формата на кредити, а другите са обвързани с неизпълними за ГЕРБ условия, завърши Димитър Делчев.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери Борисов | протеста | Движение България на гражданите | Димитър Делчев | финансова подкрепа

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори