Предоставят финансова подкрепа за заявени от работодателите обучения

Икономика

 14.09.2019 08:39
Предоставят финансова подкрепа за заявени от работодателите обучения

Агенцията по заетостта информира за  предоставянето на финансова подкрепа за заявени от работодателите обучения на лица от микро- и малки предприятия. Преференцията се предоставя по реда на чл.63, ал.1, т.1  и т.3 от Закона за насърчаване на заетостта и в рамките на утвърдения Национален план за действие по заетостта през 2019 г.

Работодателите, желаещи да ползват преференцията, е необходимо да подадат заявка в бюрата по труда, на чиято територия предприятието осъществява дейността си. Работодателите имат възможност сами да посочат обучаваща институция, която да извърши обучението по ключови компетентности на персонала им, както и съвместно да определят учебния график за провеждането му.

Финансирането на обучението се извършва при равно участие на Агенция по заетостта и работодателя, който има ангажимент да запази заетостта на лицата, успешно завършили обучението, за срок не по-кратък от 6 месеца.

Повече и подробна информация, включително за свободните средства, в рамките на които могат да се сключат договори за обучение на заети лица, може да се намери на официалната интернет страница на Агенцията по заетостта, както и във всички бюра по труда.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери обучения | предоставят | работодатели | финансова помощ

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори