В област Стара Загора за 9 месеца от Инспекцията по труда са констатирали 4401 нарушения

По трудовите правоотношения те са 1829, от които 46 - за работа без трудови договори, 2559 - по здравословни и безопасни условия на труд, а 11 - по законодателството за насърчаване на заетостта. По закона за трудовата миграция и трудовата мобилност в област Стара Загора са констатирани 2 нарушения.

 28.10.2020 11:52
В област Стара Загора за 9 месеца от Инспекцията по труда са констатирали 4401 нарушения

4401 нарушения са установени от Инспецкията по труда в област Стара Загора за деветмесечието, отчете Йордан Йордановначалник отдел „Административно, информационно и правно осигуряване“ в Дирекция „Инспекция по труда“ – Стара Загора.

По трудовите правоотношения те са 1829, от които 46 - за работа без трудови договори, 2559 - по здравословни и безопасни условия на труд, а 11 - по законодателството за насърчаване на заетостта. По закона за трудовата миграция и трудовата мобилност в област Стара Загора са констатирани 2 нарушения. Приложени са 4302 принудителни административни мерки, по-голяма част от тях са предписания, но има и спрени машини и съоръжения, които са опасни, посочи Йорданов. Той уточни, че предвид затрудненото положение на работодателите заради пандемията, от Инспекцията залагат в по-голяма степен на превенцията.

"Първо прилагаме принудителни административни мерки, даваме съответните предписания, при неизпълнение се налагат санкции", каза още той.

До края на септември са наложени 148 акта за установяване на административни нарушения са констатирани. Влезли са в сила 137 наказателни постановления на обща сума над 318 000 лв.

Област Стара Загора отново е в класацията с най-много еднодневни трудови договори. Те са основно в областта на селското стопанство. От началото на годината до момента са подадени 31 393 образци на еднодневни трудови договори. В сравнения със същия период на 2019 година броят им е леко занижен.

Инспекцията по труда осъществява контрол по спазване на противоепидемичните мерки и ще продължава да следи за спазването им, посочи още Йорданов.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери нарушения | Инспекция по труда | Йордан Йорданов | констатирани | трудово законодателство

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори