Измама в социалните мрежи с уж саморегулиращи се диоптрични очила

За това предупреждават от онлайн платформата "Ние, потребителите", които са били сигнализирани от потърпевш клиент.

 06.09.2023 18:00
Измама в социалните мрежи с уж саморегулиращи се диоптрични очила

В ход е поредна измама в социалните мрежи. Оферта привлича с претенциозното обещание срещу 50 лв. да получите диоптрични очила, които сами настройват фокуса според конкретните нужди на потребителя, независимо от това дали той е късоглед или далекоглед.

За това предупреждават от онлайн платформата "Ние, потребителите", които са били сигнализирани от потърпевш клиент.

Човекът попаднал на рекламен пост в социалните мрежи и решил да закупи един чифт от магическите очила за своята майка, като се надявал те да облекчат ежедневието и.

Преди да направи поръчката, се обадил на посочения телефон за връзка, за да получи повече информация за продукта, неговото действие и закупуването му. Отсреща любезно му обяснили, че очилата се регулират сами, но могат да ги върнат, ако не вършат работа на потребителя и той не е доволен.

Вече значително по-уверен той предприема стъпката да поръча. Когато пратката пристига, вътре действително има очила, но те просто не работят така, както е описано в рекламата.

Ходенето по мъките започва, когато човекът прави опит да се свърже с представител на фирмата на посочените телефони и да върне очилата, както му е било обещано. Вече никой не отговаря или непрекъснато се върти записано съобщение, че всички оператори са заети и трябва да изчака. Изпратил и имейл, но и на него не получил никакъв отговор. Тогава се свързал с "Ние, потребителите" за помощ и насоки.

Източник: Агенция КРОСС

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери потребителите | мрежи | социалните | очила

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори