Най-добрите романи на Стивън Кинг, които всеки трябва да прочете

Само истинският майстор на думите може да пише едновременно просто и интересно. И безспорно, Стивън Кинг е точно такъв. Затова и така бързо той се превръща в един от най-публикуваните автори в света и един от любимите източници за адаптирани сценарии за филми и телевизионни сериали.

 18.02.2021 19:01
Най-добрите романи на Стивън Кинг, които всеки трябва да прочете

Стивън Кинг е считан за един от най-популярните писатели на XX век. И най-обичаните. Интересното в неговото творчество е, че колкото и понякога да са заплетени сюжетите, историите му винаги остават някак си разбираеми за хората, без значение от тяхната възраст, професия или националност. И те ги чувстват близки по един особен начин. Това се посочва в статия, изготвена от Ozone.bg.
Само истинският майстор на думите може да пише едновременно просто и интересно. И безспорно, Стивън Кинг е точно такъв. Затова и така бързо той се превръща в един от най-публикуваните автори в света и един от любимите източници за адаптирани сценарии за филми и телевизионни сериали. Днес решихме да ви представим някои от най-добрите романи на автора, въпреки че не са малко хората, които мислят, че всички негови произведения са еднакво добри. И вероятно, с право. Все пак, разгледайте и романите от нашата селекция, която направихме специално за вас.

„Мъртвата зона“
Самият автор нарича великолепната си творба от 1979 г. своето първо сериозно произведение. Той работи над книгата дълго време, в резултат на което се получава истински шедьовър. Романът разказва историята на мъж, който след като се събужда от кома, открива, че е получил необичайна дарба. Оказва се, че може да вижда бъдещето. В едно от виденията си героят наблюдава началото на Третата световна война, която е свързана с дейността на политика Грег Стилсън. В романа си „Мъртвата зона“ авторът навлиза доста дълбоко в политиката и успява да внуши на читателите, че дори и такъв огромен грях, каквото е едно убийство, може да бъде оправдано, ако е направено в името на добруването на човечеството.

„Гробище за домашни любимци“
Една твърде страховита, но доста интересна история, издадена за първи път през 1983 година. В град Лудлоу има гробище за домашни любимци. Ново семейство пристига да живее там и се заселва недалеч от него. Главата на семейството работи като лекар и един ден му се присънва негов, наскоро починал пациент, който му отправя странно предупреждение. Става дума за преминаването на линията между гробището и гората. В „Гробище за домашни любимци“ авторът повдига темата за страха ни от загубата на близки и роднини и ни напомня, че ако искаме да променим нещо, то трябва да го направим навреме.

„То“
Успешно заснетият по книгата „То“ филм буквално разбива всички класации. Тук Стивън Кинг засяга темата за детската психологическа травма и силата на паметта на миналото. Сюжетът се върти около група приятели, които търсят същество, което може да приема абсолютно всякаква форма. Действието на историята се развива в две равнини - миналото на главните герои и тяхното настояще. В миналото те лесно успяват да срещнат чудовището и свободно да го преодолеят, но в настоящето ще трябва да преминат през много препятствия, за да постигнат тази цел.

„Талисманът“
Гениалното произведение „Талисманът“ разказва историята на тийнейджър на име Джак и майка му, които са принудени да променят местожителството си, криейки се от бившия колега на покойния баща на момчето. По волята на съдбата героите се настаняват в хотел, където момчето научава за вълшебно място със специална отвара. Почти едновременно с това майката му е покосена от тежка болест и е възможно да бъде спасена само с помощта на талисмана, който всъщност е самата отвара. Джак без колебание тръгва на дълго пътешествие, за да го открие и да спаси живота на най-важния за него човек.

„Сияние“
Романът „Сияние“ от 1977 г. може спокойно да се нарече първия бестселър на Стивън Кинг, тъй като моментално печели сърцата на читателите. Жанрът е психологически хорър, но в него има и готически елементи. Романът разказва за учителя и амбициозен писател Торанс, който обича да си попийва вечер. Синът му Дени, който неведнъж е страдал от порока на баща си, е необичайно дете. Той умее да чете умовете на други хора. Тази история, безспорно, ще остави ярък отпечатък върху душата на всеки, който е прочете.

„Вълците от Кала“
Романът „Вълците от Кала“няма да остави безразличен нито един читател. Той разказва за ужасните животни, които представляват сериозна заплаха за един малък град. Когато в този град се родят близнаци, вълците веднага идват и отвеждат единия от тях, оставяйки вместо детето физическа черупка, лишена от разум. Това се случва само през нощта. Главните герои на романа започват собствено разследване, за да разберат какъв вид вълци са това и каква е тяхната цел.

Източник: Информационна агенция "Фокус"

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери град | домашни | него | един | Стивън | разказва | любимци | миналото | романът | Кинг

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори