Стара Загора се превръща в град на виното, кулинарията и красотата

"Ако величието на историята и днешното вдъхновение имаше друго име, то непременно щеше да е Августиада. Днес започва Фестивалът на Стара Загора - Фестивал на виното и културното наследство. Първото събитие, в което Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите ще участва, това е конференция, посветена на старинните монети и винените маршрути", анонсира председателят на Сдружението Вени Петрова.

 25.09.2020 09:38
Стара Загора се превръща в град на виното, кулинарията и красотата

Стара Загора от днес се превръща в град на виното, историята, кулинарията и красотата. Този следобед стартират първите прояви в рамките на деветото издание на Фестивала на виното и културното наследство "Августиада 2020".

Партньор на Фестивала е Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите- Стара Загора.

"Ако величието на историята и днешното вдъхновение имаше друго име, то непременно щеше да е Августиада. Днес започва Фестивалът на Стара Загора - Фестивал на виното и културното наследство. Първото събитие, в което Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите ще участва, това е конференция, посветена на старинните монети и винените маршрути", анонсира председателят на сдружението Вени Петрова.


По покана на Сдружението участие в "Августиада 2020" ще вземе Румен Драганов,  директор на Института за анализи и оценки в туризма. Той ще журира и избора на Царица Августиада.

От името на Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите ще бъде връчена специална награда на една от участничките в конкурса, обяви още Петрова.

Официалното откриване на изложението на вино и кулинарни продукти е утре.

Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите ще вземе участие в дефилето на винарни, готвачи и различни организации, свързани с празника "Августиада" и с участието на новоизбраната Царица Августиада и подгласничките.

"Изложението на производителите на вино и кулинарни продукти, мастойрските класове започват в събота от 11 часа, ще можем да дегустираме богата гама от вина на водещи изби, както и кулинарните шедьоври на топготвачи от нашето сдружение", отправя покана Вени Петрова.

Всички останали изненади ще запазим в тайна, каза още тя.

Закриването на Фестивала е в неделя. Тогава ще бъдат обявени и наградени вината, получили най-много гласове от посетителите.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери Августиада | сдружението

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори