Августиада 2020 започна с научна конференция

Приветствие към участници и гости отправиха председателят на Търговско-промишлената палата в Стара Загора Олег Стоилов, директорът на РИМ Петър Калчев, както и зам.-кметът по култура, туризъм и младежки дейности в Община Стара Загора Милена Желева.

 25.09.2020 14:51
Августиада 2020 започна с научна конференция

Деветото издание на Фестивала на виното и културното наследство "Августиада 2020" започна този следобед с научна конференция в Регионалния исторически музей.

Приветствие към участници и гости отправиха председателят на Търговско-промишлената палата в Стара Загора Олег Стоилов, директорът на РИМ Петър Калчев, както и зам.-кметът по култура, туризъм и младежки дейности в Община Стара Загора Милена Желева.

"Благодаря на организаторите на Августиада, специално на Олег Стоилов и екипа около него, подготвил Фестивала.Още в началото на годината решихме това събитие да се проведе на Античния Форум "Августа Траяна", а не на Античната улица в музея. Когато дойде коронавирусът, обаче, бяхме изправени пред променящи се решения. Организаторите бяха категорични, че трябва да има Августиада, каквото да струва това и при каквито и мерки да се случи. Така се прави - в трудни години се взимат трудни и отговорни решения", заяви зам.-кметът. 

В програмата за днешната конференция са включени няколко теми. Сред тях: "Представяне на проекта WINET", "Ролята на сертификацията за повишаване на качествените услуги във винотуризма" и "Какво се случва с винения туризъм в Тракийската низина?" В програмата е предвидено и представяне на френските партньори, както и представяне на опитът на Франция в създаване на модерен дигитален туристически инфоцентър.

Сред гостите на конференцията са Вени Петрова, председател на Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите, което е партньор на Фестивала, както и Румен Драганов, изп.директор на Института за анализи и оценки в туризма.

 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери Августиада | Започна | научна конференция

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори