Гърците: те ни забраняват, ние си пушим

Около 40% от гърците са пушачи, а в над 70 на сто от заведенията се нарушава забраната за тютюнопушене.

 24.11.2019 11:00
Гърците: те ни забраняват, ние си пушим

Министерството на здравеопазването на Гърция се е заело сериозно да победи нарушителите на забраната за пушене. То е разпратило специални инструкции до местните власти да се спазва законодателството за забрана на пушенето на публични места, което е в сила от 10 години, но досега не се прилагаше.

Реалното прилагане на забраната беше едно от предизборните обещания на новия премиер Кириакос Мицотакис. Първият закон за ограничаване на пушенето е в сила от 1 юли 2009 г., но до момента той не се спазва, с редки изключения – болници, медицински центрове, летища. Г

Гърците не са извесни с особена дисциплинираност и си правят каквото им се иска. Още повече, че държавата им винаги е подкрепяла бизнеса, дори с цената на заобикаляне на закона.

Изобретателен грък обаче измисля хитър начин как да заобиколи строгите забрани за пушене в страната. Този жител на село Родoполи, на броени километри от Кулата, пуши в заведението. То се оказва пък и не точно пушене. 

Мъжът използва сламка, през която изкарва тютюневия дим навън. Законодателството има предизвикателна задача.

Никой не знае дали му е наложена глоба, която варира между 50 и 500 евро, както и на собственика на заведението, която може да бъде от 500 до 10 хиляди евро. 

Около 40% от гърците са пушачи, а в над 70 на сто от заведенията се нарушава забраната за тютюнопушене.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери гърците | пушене | забраната

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори