Делфинариум Варна прави безплатни коледни представления за децата

Елате да участвате в празничното шоу. Ще видим какви подаръци е приготвил Дядо Коледа на делфините. Ще пеем, ще танцуваме, ще играем волейбол и футбол, и ще въртим обръчи заедно с делфините. За вас-нашата публика, имаме и изненада.

 07.12.2023 16:35
Делфинариум Варна прави безплатни коледни представления за децата

Делфинариум Варна“ организира безплатни коледни представления за децата. Те ще се състоят на 17 декември 2023 г. от 10:30, 12:00 и 15:30 часа. Цените на билетите за възрастни ще бъдат само по 12 лева.

Елате да участвате в празничното шоу. Ще видим какви подаръци е приготвил Дядо Коледа на делфините. Ще пеем,  ще танцуваме, ще играем волейбол и футбол, и ще въртим обръчи заедно с делфините. За вас-нашата публика,  имаме и изненада.

Дядо Коледа ще зададе въпроси за живота и устройството на делфините. Тези от вас, които отговорят правилно ще получат награди от самия него! И понеже искаме да ви помогнем, тайничко погледнахме в Торбата с Въпросите на Дядо Коледа и ето какво научихме:

Въпрос 1: Делфинът риба ли е?

Не. Въпреки, че външно приличат на големи риби. Делфините са бозайници, топлокръвни са, дишат с белите си дробове, раждат малките си живи и ги кърмят чрез млечни жлези.

Въпрос 2: Как дишат делфините?

Делфините нямат хриле като рибите, затова не могат да дишат под вода. Те трябва да излизат на повърхността, за да поемат въздух. Делфините не дишат през устата си и нямат ноздри както хората. Вместо това, те имат отвор за дишане на горната част на главата си, която могат да отварят и затварят, за да дишат.

Въпрос 3: Колко делфина живеят в Делфинариума?

Пет: Кимбо, Доли, Йоана, Бимбо и Флипър.

Научете тези въпроси и техните отговори, елате на 17 декември 2023 г. в „Делфинариум Варна“ и можете да спечелите някоя от специалните награди на Дядо Коледа!

Снимка: dolphinariumvarna.bg

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери въпрос | Варна | Коледа | дядо | делфините | Делфинариум | дишат

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори