Как да живеем изолирани и да не превъртим

Трябва да се придържате към дисциплината.

 23.03.2020 10:00
Как да живеем изолирани и да не превъртим

Да живеем изолирани е съвършено нова ситуация за нас. Сега започваме да преосмисляме значението на думата свобода. Първоначално е забавно, отморяващо, после свършваш вкъщи всички дълго отлагани неща, четеш, гледаш филми, говориш безконтролно по телефона и...След няколко дни домът ти започва да изглежда като "затвор".

Ето едни предложения, които могат да помогнат за облекчаване на натиска и запазване на спокойствието през целия период на ограничения. Четем  “Фигаро”.

Отказът (дори временно) от свободата не е лесен. „Минаваме през всички етапи: отричане, гняв, депресия и накрая приемане“, казва професорът по социална психология Филип Габийе. Първите етапи са бързи, но последващите отнемат повече време. „Важно е да останете фокусирани върху настоящето, да живеете всеки ден и да не си представяте най-лошото“, казва Селин Тран, психиатър и психотерапевт. Между другото, това е една от задачите на медитацията, която тя препоръчва да правите поне няколко минути на ден в тиха стая, за да „дишате и да овладеете емоциите“.

Ако живеете сами или без дете, има изкушение да спите по-дълго сутрин. Дори при дистанционна работа идеята за отлагане на ставането в определен час изглежда примамлива. Но може да ни навреди в дългосрочен план. Уикендите са необходими за облекчаване на натрупания през седмицата стрес и ако ги „разтегнем“, променяйки навиците си, това постепенно може да изчерпи всичките ни сили “, казва Филип Габийе.

Трябва да се придържате към дисциплината.

Оформете работен кът у дома, обличайте дрехи, с които обичайно ходите на работа. Поставяйте си задачи и време за тяхното изпълнение. Опитайте да поддържате темпо. Говорете с хора, които мислят като вас.

 

 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери казва | дисциплината | изолирани

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори