В Стара Загора: На разходка с победителки

Преди почти два месеца се окичиха с титли. Жанита Христова бе избрана за Царица на Августиада 2020, а Преслава Дончева (вдясно) получи титлата втора подгласничка. Валентина Вапцарова пък бе отличена от Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите. Днес ежедневието им не е по-различно отпреди конкурса, споделят момичетата пред stz24.com.

 22.11.2020 14:51
В Стара Загора: На разходка с победителки

Те са млади, красиви и...победителки. Преди почти два месеца се окичиха с титли. Жанита Христова бе избрана за "Царица на Августиада 2020", а Преслава Дончева (вдясно) получи титлата втора подгласничка.  Организатори на деветото издание на Фестивала на виното и културното наследство бяха Търговско-промишлена палата - Стара Загора и "OINORAMA Wine Consulting & Business Solutions", в партньорство с Община Стара Загора и помощта на още десетки фирми и организации.

Валентина Вапцарова пък бе отличена от Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите. Днес ежедневието им не е по-различно отпреди конкурса, споделят момичетата пред stz24.com.

И трите обичат разходките и си имат любими места в града на липите.

Жанита след три дни ще стане на 18 години. Тя е в 12-ти клас на Езиковата гимназия в Стара Загора в паралелка с английски и немски език. Идва на срещата на Гъбата пеша, защото по принцип обича да се движи така. Обожава да си почива на Аязмото.

"Там е много спокойно, не минават автомобили, приятно е", казва победителката. 

В неделя обикновено си е вкъщи. Особено сега, когато трябва да заляга над учебниците, тъй като ще кандидатства. Още не е във вихъра на подготовката за абитуренския бал, нито има отсега идея за тоалет и всичко останало за вълнуващата абитуриентска вечер, макар че в класа тече организация за това събитие.

На дневен ред е обучението. Относно COVID-19 смята, че мерките трябва да се спазват, включително и носене на маски в час, макар че сега учат дистанционно. Хубаво е да се реагира предпазливо, тъй като болестта може да обърка много неща, смята ученичката. Така, например, се е случило с изпита по английски език, който вчера се провалил заради пандемията.

След конкурса "Царица на Августиада" животът на Жани не се е променил много. Признава, че е горда с това постижение, но не е нещо, с което да застане над някой, скромничи победителката. Пази прекрасни спомени покрай провеждането на конкурса. 

Иначе в свободното си време обича да танцува, назад във времето има 7 години, отдадени на любимите латино-американски танци.

Втората подгласничка в конкурса 19-годишната Преслава Дончева пък е гимнастичка и студентка в УНСС, специалност "Международни икономически отношения". 

Конкурсът й е отворил врати за нови запознанства, но не я е променил като личност. Тя е признателна и за шанса да участва в рекламно видео на Българската асоциация на износителите на вино. "На снимките беше много интересно и забавно. Екипът се опита да ни предразположи да не се притесняваме, там се сприятелихме още повече с Жанита", споделя Преслава. Това е първо нейно участие в рекламен клип. 

Все още тренира в клуб "Импала" в Стара Загора. "Понеже сега сме онлайн продължавам да спортувам. Върнах се да тренирам, защото много обичам спорта. Лентата е много красив, но и коварен удер, най-любима ми е топката, с която имам най-много успехи", казва чаровната гимнастичка.

Историята с гимнастиката е много интересна, влиза в залата когато е в първи клас, прекъсна и започва отново на 16 години. И днес иска да благодари на тези, които са й гласували доверие и заради които има медали от различни състезания - Петя Петкова, Венера Петкова и Румина Божилова.

Иначе обожава разходките - на Аязмото, на Езерото, навсякъде в града на липите. "Имало е случаи, в които излизам сутринта и се прибирам вечерта", разказва още Преслава, за която Стара Загора е любим град.

Още едно момиче обожава зелените площи и красиви места в Стара Загора. Това е Валентина, също отличена в конкурса за избор на Царица на Августиада 2020. Валя е на 21 години, зодия "Водолей" и учи трета година "Журналистика" в СУ "Св. Климент Охридски". 

Тя обича също обича Ааязмото, защото "там има доста условия за големи и продължителни разходки и е прекрасно." 

"В условията на коронавирус е по-добре да се разхождаме на чист въздух, това е идеалното място", категорична е старозагорката. 

Освен приятните моменти сред природата, тя обича да спортува и да чете книги, а в неделя предпочита да гледа филми, да си почива и да организира задачите за новата седмица.

Животът й след надпреварата за "Царица на Августиада" не е претърпял голяма промяна, но признава, че е станала по-самоуверена. "Чувствам се като обикновено момиче, което е имало шанса да участва в този конкурс", казва студентката.

От няколко дни тя се хвърли в ново предизвикателство, на стаж е при нас, в информационния сайт stz24.com.

"Досега не съм се занимавала с писане на статии, но намирането на информация, комуникацията с хората, всичко това е доста интересно", признава красавицата.

Пожелаваме и успех!

  

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери Стара Загора | Августиада | разходка | Царица | Жанита | победителки

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори