До края на седмицата трябва да стане ясно изрядни ли са болниците по отношение на пожарната безопасност

"Проверките се провеждат във всички болнични заведения, те са по линия на организация на пожарната безопасност изобщо, следи се за изправност на ел. и кислородни инсталации. Колегите проверяват също така и документацията, в случай, че се наложи евакуация. Подлежи на инспекция всичко, свързано с организацията на пожарна безопасност в болничните заведения", обобщи комисар Колев.

 18.11.2020 09:48
До края на седмицата трябва да стане ясно изрядни ли са болниците по отношение на пожарната безопасност

До края на седмицата трябва да приключат проверките, свързани с пожарната безопасност в болничните заведения, каза за stz24.com директорът на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" комисар Стоян Колев.

Както вече съобщихме, подобни инспекции се извършват в цялата страна.

"Провеждат се във всички болнични заведения, те са по линия на организация на пожарната безопасност изобщо, следи се за изправност на ел. и кислородни инсталации. Колегите проверяват също така и документацията, в случай, че се наложи евакуация. Подлежи на инспекция всичко, свързано с организацията на пожарна безопасност в болничните заведения", обобщи комисар Колев. Той уточни, че в област Стара Загора е разширен периметърът на проверките, тъй като са включени и Домовете за стари хора.

Целта е да се провери безопасността на условията и да се дадат препоръки или съвети там, където има пропуски. При констатирани такива те трябва да бъдат остранени в спешен порядък.

Служителите извършват инспекциите при спазване на всички противоепидемиологични мерки. Ангажиран е целият състав на държавния контрол.

Информацията от проверките ще бъде предоставена в Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението".

 

 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Има такъв народ


Маркери пожарна | безопасност | заведения | болнични | комисар Стоян Колев

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори