Пожароопасен сезон в Раднево, как да опазим горите

На основание чл. 137 , ал. 3 от Закона на горите се забранява спаленето на огън и извършването на огневи работи на разстояние не по-малко от 100 метра от границите на горските територии. Собствениците на горски територии да поддържат постоянна бдителност с цел недопускане на запалвания и пожари.

 26.03.2024 09:35
Пожароопасен сезон в Раднево, как да опазим горите

От 11 март до 30 ноември е периодът, определен като пожароопасен сезон в община Раднево, става ясно от заповед на кмета Георги Петров.

На основание чл. 137, ал. 3 от Закона на горите се забранява паленето на огън и извършването на огневи работи на разстояние не по-малко от 100 метра от границите на горските територии.  Собствениците на горски територии да поддържат постоянна бдителност с цел недопускане на запалвания и пожари.

Непосредственото организиране на борбата с горските пожари да се извършва от органите по Пожарна безопасност и защита на населението съвместно с общината, собствениците и ползвателите на горски територии, както и лицата, извършващи дейности в тях, се посочва в документа. 

Да се спазва Схемата за оповестяване на всички нива при възникване на пожар в горските територии, пише още в заповедта. 

 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери сезон | горските | заповед | територии

Къде няма вода
17.04.2024 13:43

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори