Местят отделението по хемодиализа в УМБАЛ „Проф.д-р Стоян Киркович“

Предстои ремонт на покривната конструкция на Клиниката по психиатрия и изграждане на нова отоплителна система.

 16.01.2020 12:24
Местят отделението по хемодиализа в УМБАЛ „Проф.д-р Стоян Киркович“

Започва подготовката и изпълнението на проект за пребазиране на отделението по хемодиализа. Това съобщи за stz24.com изпълнителният директор на УМБАЛ „Проф.д-р Стоян Киркович“ проф. д-р Йовчо Йовчев.  Отделението ще бъде преместено в големия корпус на болницата.

Сградата, в която се лекуват болните в момента, е от 1936 година. Тя е отдалечена, което изисква допълнителни разходи за обслужване на тежко болни пациенти  и е нарушена функционалната връзка между пациентите на хемодиализа и тези, които имат нужда от лечение в големия корпус, обясни каква е причината за преместването проф. Йовчев. Проектът трябва да приключи до първи юни. Той се финансира с капиталови средства от здравното министерство.

В началото на следващия месец започва ремонт на покривната конструкция на Клиниката по психиатрия, информира още изпълнителният директор. Там ще бъде изградена нова отоплителна система. Предстои да се извърши ремонт на отоплителна инсталация на Инфекциозна клиника и подобряване на условията на работа на други клиники на територията на лечебното заведение.

 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери трябва | началото | приключи | хемодиализа | отделение по хемодиализа | Клиника по психиатрия

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори