Обучение за действия при извънредна ситуация се проведе в Зоопарка в Стара Загора

Симулирана бе ситуация, в която хищно животно – лъв, излиза от своето местообитание и трябва да се вземат бързи и адекватни мерки за обезопасяване на посетители и намаляване стреса за животното. За целта бе извършена евакуация за няколко минути, а животното - локализирано и върнато в своя дом.

 10.10.2023 15:50
Обучение за действия при извънредна ситуация се проведе в Зоопарка в Стара Загора

Служителите на Зоопарка в Стара Заора, заедно с ръководителя д-р Ивелина Илиева и Майкъл Йоргенсен от Bio/Zoo information – Международен консултант и акредитиран член към Европейската асоциация на зоопарковете и аквариумите, проведоха обучение за действия при извънредна ситуация – избягало животно.

Симулирана бе ситуация, в която хищно животно – лъв,  излиза от своето местообитание и трябва да се вземат бързи и адекватни мерки за обезопасяване на посетители и намаляване стреса за животното. За целта бе извършена евакуация за няколко минути, а животното - локализирано и върнато в своя дом.

С щастлив край завърши обучителната тренировка, благодарение на бързата реакция на служителите. „Справихте се отлично. Бяхте активни, комуникирахте един с друг и реагирахте скоростно на ситуацията“, похвали ръководителя и екипа Майкъл Йоргенсен, като пожела знанията и опита да останат само теоретични.

Това не е първото подобно обучение в Зоопарка, като утре предстои още едно, с различен сценарий. Целта на този вид ситуации е да проверят знанията и бързата реакция у служителите при евентуална криза.

Ръководителят на Зоопарка д-р Ивелина Илиева благодари на посетителите, които бяха неволни участници в обучението и реагираха подобаващо.  

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери зоопарка | животно | животното | ситуация

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори