Ремонтират Спортното училище и ОУ "Самара" в Стара Загора

Вече е ясно класирането в обществената поръчка за избор на изпълнител за ремонт на общежитието на учебното заведение, уточни Тодоров. На 7 май започват строителните дейности в училището в квартал "Самара" в Стара Загора.

 29.04.2024 13:37
Ремонтират Спортното училище и ОУ "Самара" в Стара Загора

Предстои да обявим обществена поръчка за цялостен ремонт на основната сграда на Спортното училище в Стара Загора, съобщи на пресконференция кметът Живко Тодоров. 

Вече е ясно класирането в обществената поръчка за избор на изпълнител за ремонт на общежитието на учебното заведение, уточни Тодоров.

На 7 май започват строителните дейности в училището в квартал "Самара" в Стара Загора. 

"Предстои цялостен ремонт, може би от следващата година учениците ще влязат в изцяло обновена база", каза кметът. Той обяви, че предстои и цялостно обновяване  на дворовете на Профилирана природоматематическа гимназия „Гео Милев“ и Средно училище „Васил Левски“.

Цялостен ремонт се очаква и на ДГ № 66 "Детски рай" в кв. "Градински" в Стара Загора.

Тодоров даде яснота и по отношение на Детското отделение в Стара Загора. „Кандидатстваме заедно с Община Бургас по проект за изграждане на ново детско отделение с нова сграда. На практика тук имаме такава болница, но сега ще бъде отделение към нея, за да не се създават нови структури, а само самата сграда ще бъде нова. Има вече определено място за изграждането ѝ. Държим пряка връзка  с директора на болницата, както и с началника на отделението, за да бъде всичко стиковано и да  направим тази така важна придобивка за града ни“, коментира още градоначалникът преди медиите.

„Още един важен проект за града ни е така нареченото културно КИТИ -  Концепция за интегрирани териториални инвестиции, което правим заедно с Пловдив и това включва  банята на Старозагорските бани и прилежащата археология, която трябва да бъде обновена и да посреща гости и туристи в подходящ вид“, коментира още Тодоров.

Кметът коментира и пространството зад Универсалния магазин, за което предстои през следващия месец ще бъде обявен конкурс за неговото оформление. Той ще бъде съобразен с арт общността в града. Стана ясно и, че след провеждан търг, желаещи за закупуването му не е имало.

Зам.-кметът с ресор „Култура и туризъм“ Милена Желева обяви, че ще бъдат ремонтирани и други две знакови сгради за Стара Загора. Това са сградите на Библиотека „Родина“ /бул. „Руски“ №17/ и на Читалище „Родина-1860“ /бившият Пионерски дом/, където също са в действие процедури по избор на изпълнител.

 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Има такъв народ


Маркери Стара Загора | поръчка | Спортното училище | ремонтират | ОУ "Самара"

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори