Регионална библиотека "Захарий Княжески" в Стара Загора получи дарение от Зографския манастир

На 30 май 2024 г. от името на Зографския манастир, Димо Узунов – председател на Комитета "Приятели на Зографски манастир“ и негови съмишленици поднесоха 35 книги, издадени от Фондация „Наследство на Зографската Света обител“.

 03.06.2024 15:48
Регионална библиотека "Захарий Княжески" в Стара Загора получи дарение от Зографския манастир

 

По повод своята 70-годишнина Регионална библиотека „Захарий Княжески“ получи ценен дар от манастира „Св. Георги Зограф“ в Света гора – Атон.

На 30 май 2024 г. от името на Зографския манастир, Димо Узунов – председател на Комитета "Приятели на Зографски манастир“ и негови съмишленици поднесоха 35 книги, издадени от Фондация „Наследство на Зографската Света обител“. Сред заглавията са и най-новите издания „Избрани християнски произведения“ на Тодор Влайков, „Преподобни Порфирий пророкът : Свидетелства : Т. І.“, „Празнични икони от зографския манастир“ и др.

Наличен е и втори екземпляр на луксозното двутомно издание – факсимиле на оригиналната „История славянобългарска“ от Паисий Хилендарски, което ще може да се заема за дома от нашите читатели.

В знак на благодарност директорът на библиотеката Надежда Груева връчи свидетелство за дарение на Зографския манастир, което Димо Узунов ще предаде на светата обител.

Източник: РБ "Захарий Княжески"

 

 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери манастир | света | Захарий | Княжески | Димо | Узунов | обител | Зографския

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори