САМИ ВКЪЩИ С-19: С Родрик Вермюе, ученик от СУ „Васил Левски“

Да си на първа линия не е страшно, но не е лесно, признава младият старозагорец.

 01.04.2020 18:03
САМИ ВКЪЩИ С-19: С Родрик Вермюе, ученик от СУ „Васил Левски“

Родрик Вермюе е старозагорец и е 2 в 1: работи и учи. Момчето в момента е възпитаник на Средно училище „Васил Левски“ в Стара Загора и в същото време работи като санитар в Клиниката по инфекциозни болести към УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“.

 „Дейността е интензивна и много натоварваща, но се справям добре и поддържам добър успех в училище, сега обучението е дистанционно“ , разказва за „САМИ ВКЪЩИ С-19“ на stz24.com 12-класникът.

Роди, както го наричат приятелите, не може да усети напълно какво точно е социална изолация, защото ежедневието му не го оставя да стои на едно място. Той работи, среща се с колеги, с различни пациенти и техните близки. Извън това пазарува, учи и се подготвя за матурите, които „чукат на вратата“. Много назад са хобитата: рисуване и слушане на музика, а водната топка вече е в миналото. Спортувал е интензивно когато е живял в Холандия.

Признава, че вече му липса общуването „на живо“ с приятелите, разходките и срещите, но при сегашната ситуация подобни виждания са неразумни.

Младият старозагорец тъгува и за Младежки общински съвет – Стара Загора, в който е бил активен доброволец до скоро. „Голямото семейство на МОС ми липсва, но не мога да отделя достатъчно време, а и сега положението не позволява“, признава той. Амбициозният старозагорец смята да учи „Медицина“ в Тракийския университет и ще кандидатства за тази специалност.

 „В окото на бурята“ или, казано по друг начин, да си на първа линия, не е страшно, но не е и лесно, признава ученикът. „Това е един много труден период за заразените и за медицинските лица, които се грижат за тях“, споделя старозагорецът и допълва:  „Не ме е страх от заразата, защото когато имаш предпазни средства, не бива да се притесняваш, по-скоро ми идва в повече създаденото напрeжение и параноя за заболяването“.

Родрик е на мнение, че е изключително важно да се спазват всички препоръки и наложени ограничителни мерки, защото това е начинът да се ограничи разпространението на covid-19. В противен случай, според младежа, нещата ще излезнат извън контрол.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери старозагорец | работи | ученик | признава | Родрик | САМИ ВКЪЩИ | СУ "Христо Ботев"

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори