Три старозагорски гимназии са сред стоте най-добри училища

На първо място в класацията е столичната 91-ва Немска езикова гимназия „Професор Константин Гълъбов“

 21.08.2019 16:44
Три старозагорски гимназии са сред стоте най-добри училища

Три старозагорски гимназии попадат в класацията Топ 100 на училищата, постигнали най-дори резултати от всички явили се на матурата по български език и литература 53 000 ученици в цялата страна.

17-то място с 231 изпитани и среден успех от 5,28 е за ГПЧЕ „Ромен Ролан“. Търговската гимназия „Княз Симеон Търновски“ със 131 изпитани и среден успех от 4,97 заема 57-мо място. Профилираната природоматематическа гимназия „Гео Милев“ се класира на 78-мо място със 124 изпитани и среден успех от 4,87.

Резултатите от задължителния зрелостен изпит по български език и литература в 12 клас стоят в основата на класация на 100-те най-добри училища в България. Използвана е информация от Министерството на образованието за близо 1000 училища в цялата страна.

На първо място в класацията е столичната 91-ва Немска езикова гимназия „Професор Константин Гълъбов“ с 186 изпитани и среден успех от 5,64.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери Стара Загора | гимназия | класа

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори