Скандал: Петима изключени от БСП

На пресконференция днес трима от изключените обясниха, че вече не са в редиците на партията заради писмо до Националния съвет, в което поискали оставката на местен лидер.

 03.02.2020 15:20
Скандал: Петима изключени от БСП

Пет човека са били изключени от БСП, защото поискали оставката на общинския председател на партията в Опан и областен лидер Румяна Динева. На пресконференция днес трима от тях обясниха, че никой официално не ги е информирал, че вече не са в редиците на левицата и каква е причината.

Поводът за изключването, според тях, е именно писмо до Националния съвет на БСП, което са подписали и в което посочват, че искат освобождаването на Румяна Динева като общински председател на партията в Опан заради катастрофалните резултати на последните местни избори. 

"Преди 2015 година общинските съветници от БСП бяха шест, на последните те са трима. Кой е виновен и кой трябва да понесе политическата отговорност за тези резултати", попита единият от изключените Димо Димов, шест мандата кмет на село Васил Левски и сега председател на местния парламент в Опан.

„Научаваме, от първи декември 2019 година тези хора, които са подписали това писмо, че са изключени от БСП. Ние нямаме решение, на мен никой официално документ не ми е дал, заяви Димов. Той лично научил на среща в Националния съвет на БСП. Не знам чие е това решение, на партийната организация ли е, на Общинския съвет ли е?", попита още той.

Шест човека са подписали въпросното писмо, пет били изключени, другият бил защитен от партийната организация в опанското село Княжевско, стана ясно още на брифинга.

Димо Димов призна, че приемайки да бъде водач на листата на сегашния кмет на Община Опан Генчо Колев от ПП ВМРО един вид се самоизключва от БСП и нарушава Устава, но останалите изключени не са били част от листи на последните избори.

"Болката ми е какво ще става с БСП оттук-нататък", коментира още бившия кмет на опанското село, който е бил 47 години в редиците на партията.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери съвет | официално | националния | организация | Опан | искат | никой | Димов | изключени | редиците | село Васил Левски

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори