Над 50 точки в дневния ред на предстоящата сесия в Стара Загора

52 предложения са постъпили в законоустановения срок, четири точки ще бъдат оттеглени. Извънредните точки ще са 7 на брой - 6 от тях са от постоянната комисия по социална политика, а пет касаят еднократна финансова помощ на пострадалите при пожара на блок на ул. "Хан Аспарух" в Стара Загора.

 04.12.2023 15:06
Над 50 точки в дневния ред на предстоящата сесия в Стара Загора

Над 50 са точките в дневния ред на предстоящото заседание на Общинския съвет в Стара Загора. Сесията ще се проведе на 7 декември, обяви на пресконференция председателят на ОбС Ивета Лазарова.

52 предложения са постъпили в законоустановения срок, четири точки ще бъдат оттеглени. Извънредните точки ще са 7 на брой - 6 от тях са от постоянната комисия по социална политика, а пет касаят еднократна финансова помощ на пострадалите при пожара на блока на ул. "Хан Аспарух" в Стара Загора. 

Една от извънредните точки е по предложение на Ивета Лазарова и касае работата на комисията по правилника за отпускане на еднаква финансова помощ за новородени. Комисията трябва да проведе заседание до 20 декември и да разгледа постъпилите заявления, тъй като броят им е голям. 

На председателски съвет e постигнато съгласие по точките за определяне на комисии. Една от тях е за процедурата за провеждане на конкурс за избор на управител на „Диагностично-консултативен център I“ ЕООД. Друга е свързана с комисията за общинските жилищни имоти.

Три точки, които касаят продажба на общински жилища ще бъдат изтеглени от дневния ред на предстоящата сесия, съобщи Павлина Делчева, зам.-кмет общинска собственост и стопанска политика.  Предстои да се изработи Стратегия за управление на общинските имоти по Закона за общинската собственост и Програма за управление и разпореждане на имотите общинска собственост.

"В тези два документа ще се изчистят критериите и подходът за продажба на общински жилища", допълни Делчева. Над 500 са към момента общинските жилища. 12 са семействата, които не са успели да получат към момента жилища.

"За първа година се оказва, че има 12 чакащи семейства, които няма къде да настаним. Ще добавим от нашата група в ОбС към Стратегията и предложение за построяване на нови жилища на общински парцели срещу обезщетение. Ще се настаняват млади семейства, специалисти, за да бъдат задържани в нашия град", добави Янко Янков, председател на ПК по общинска собственост и стопанска политика.

Автор: Светла Тенева

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери Стара Загора | точки | ОбС | дневния ред | над 50 точки | предстоящата сесия | председателят Ивета Лазарова | ще се проведе на 7 декември

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори