Четири бебета чака на Бабинден родилното в Болница „Тракия“

Денят започна с традиционния ритуал за измиване ръцете на акушерката с вода и сапун, който води началото си от стари времена. Вода поля старшата акушерка на отделението Жана Маринова, а сапунът се изплъзна леко от ръцете на завеждащия АГ-отделението, д-р Калина Пиперкова, която произнесе и сакралното изречение: „Както леко се плъзга сапунът, така леко да се раждат и бебетата“.

 21.01.2021 10:36
Четири бебета чака на Бабинден родилното в Болница „Тракия“

Екипът на Акушеро-гинекологичното отделение на Болница „Тракия“ и на този 21 януари спази традицията да отбележи Бабинден, макар и при необичайните условия на ограничения заради пандемията от коронавирус. Денят започна с традиционния ритуал за измиване ръцете на акушерката с вода и сапун, който води началото си от стари времена. Вода поля старшата акушерка на отделението Жана Маринова, а сапунът се изплъзна леко от ръцете на завеждащия АГ-отделението, д-р Калина Пиперкова, която произнесе и сакралното изречение: „Както леко се плъзга сапунът, така леко да се раждат и бебетата“.

Ритуалът тази година се проведе в необичайни условия – в родилната зала, а акушерите бяха облечени в работно облекло и подготвени за израждане на първата от четирите родилки, които имат симптоми, че ще родят днес. Първото бебе се роди минути след празненството – момиченце с мерки на принцеса – височина 50 см и тегло 3,250 кг. Помогна му да дойде на бял свят екипът на д-р Пиперкова, д-р Василев, анестезиолог д-р Станислава Белоева, неонатолог д-р Жанета Узунова, акушерка Дона Димова и медицинска сестра Симеонова.

Още три майки очакват да родят на днешния Бабинден. „Нека това е знак за богата на бебета година“, пожела д-р Пиперкова.

От началото на 2021 година в Болница „Тракия“ са се родили 15 бебета, а до края на днешния ден се очаква броят им да стане 18.През миналата 2020 година в отделението са се родили 440 бебета от 434 раждания, което е с около 10% спад в сравнение с предходната година, като основната причина е пандемията.

Част от медицинския екип на АГ-отделението в Болница „Тракия“ вече е ваксиниран срещу Covid-19 и очаква скоро ваксини да получат и останалите медици, за да работят по-спокойно.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери бебета | леко | Болница "Тракия" | АГ отделение

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

#1 Дт 21.01.2021 11:51

Не е причината пандемията, а лошото отношение към родилките!


#2 INFOS 26.01.2021 02:39

Спешни парични заеми! !! !! Ние предлагаме заеми и нашите услуги са 100% гарантирани, при достъпен лихвен процент от 3% Имейл 1: financial.service.group01@gmail.com Имейл 2: infos.kredit700@gmail.com WhatsApp: +33 7 55 17 86 25


Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори