Инж. Красимир Коев, ИАЛВ: Българското вино се нарежда в топ 5 на винопроизводителите от цял свят

По отношение на винения туризъм у нас, той обясни, че страната ни се е била засилила изключително добре по тази писта, но за съжаление 2020 г. е сложила прът в колелата точно за развитието на този отрасъл.

 07.02.2021 14:06
Инж. Красимир Коев, ИАЛВ: Българското вино се нарежда в топ 5 на винопроизводителите от цял свят

Българското вино се нарежда в топ 5 на винопроизводителите от цял свят. Това каза в интервю за Агенция „Фокус“ изпълнителният директор на Изпълнителната агенция по лозята и виното (ИАЛВ) инж. Красимир Коев.

„Със сигурност мога да потвърдя и гарантирам, че хубавото вино и тази година от последната реколта 2020 ще го пият не само българите, а и туристите, които се надявам да бъдат много повече. В България откакто сме член на ЕС се подновиха голяма част от площите в страната. Създадоха се много нови насаждения, модерни и качествени изби. Всичко това е предпоставка да се очаква винаги тази продукция да бъде с високо качество и технолозите, които се занимават с този отрасъл, са на изключително ниво. Нека хората бъдат абсолютно спокойни и уверени, че българското вино не само че е качествено, а се нарежда и в топ 5 на винопроизводителите от целия свят“, коментира инж. Коев.

По отношение на винения туризъм у нас, той обясни, че страната ни се е била засилила изключително добре по тази писта, но за съжаление 2020 г. е сложила прът в колелата точно за развитието на този отрасъл. „В други държави, които развиват този туризъм, дава голяма добавена стойност. Влизат високи приходи към самите винарни и естествено в икономиката на съответната държава. В България се изградиха на много места такива лозаро-винарски комплекси тип шато с абсолютно всички възможности. В близост до тези обекти винаги има какво да се разгледа - било то от архитектурен, културен, или СПА характер. Имаше огромен интерес. Надявам се, че когато мине тази пандемия, всичко ще се възстанови по най-бързия начин. Имаме какво да предложим и го правим в изключително добро съчетание със забележителности и вкусна българска кухня“, каза още той.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери туризъм | страната | вино | свят | изключително | 2020 | Коев | нарежда | отрасъл | винопроизводителите

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори