Болница за долекуване на белодробни заболявания в Радунци отваря врати до 2026 година

Керанов обясни, че отделните сектори и здания на бившето лечебно заведение вече са почти изчистени. Тепърва ще стане ясно колко пациенти ще може да обслужва и какви суми ще бъдат необходими за възстановяване на болничния комплекс. Според инвеститорите реално ще бъдат необходими 3-4 години за осъществяване на проекта.

 04.04.2024 12:53
Болница за долекуване на белодробни заболявания в Радунци отваря врати до 2026 година

До 2026 г. в Радунци трябва да заработи болница за долекуване на белодробни заболявания, стана ясно на пресконференция с участието на кмета на община Мъглиж д-р Душо Гавазов и новия собственик Георги Керанов.

Керанов обясни, че отделните сектори и здания на бившето лечебно заведение вече са почти изчистени. Тепърва ще стане ясно колко пациенти ще може да обслужва и какви суми ще бъдат необходими за възстановяване на болничния комплекс. Според инвеститорите реално ще бъдат необходими 3-4 години за осъществяване на проекта.

Тази болница ще бъде за жителите и гостите на община Мъглиж, на региона, както и за гражданите на Република България, посочи кметът д-р Душо Гавазов. Той обясни, че легловият фонд на бъдещото здравно заведение зависи от здравната карта на областта, която се очаква да претърпи промени, както и от възможностите, които ще дадат нормативната база и нормативните документи на инвеститора да сключи договор с Националната здравноосигурителна каса.

На заседание на Общинския съвет в Мъглиж през февруари е била одобрена продажбата на 39,5 дка площ, собственост на община Мъглиж, върху която е построен болничният комплекс, за сумата от 120 хиляди лева, припомни председателят на ОбС Мария Костова. Земята е закупена от инвеститора.

Белодробната болница в Радунци фалира през 2015 година. До нейното закупуване се стигна след осъществени 17 търга от Министерството на здравеопазването. Централният корпус на сградата е придобит след търг през март м.г., а на втори етап са купени още 15 прилежащи сгради в комплекса.

 

 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери комплекс | Мъглиж | след | Община | болница | каза | Радунци | Керанов

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори