Без климатици и шведски маси в хотелите

Още преди да отвори, един обект трябва да има план за действие при евентуални случаи със заразени и сформиран екип от служители при кризисни ситуации.

 15.05.2020 20:00
Без климатици и шведски маси в хотелите

След два месеца на забрана хотелите могат да отворят врати. Вътрешният туризъм е разрешен при спазване на изисквания за безопасност - маски, дезифектанти, дистанция от 1,5 м, без шведски маси и климатици, с басейни и изолатор при необходимост. Това предвиждат указанията на министъра на туризма Николина Ангелкова, одобрени от Министерството на здравеопазването. С разхлабването на мерките те също ще се променят.

Засега остава задължителната 14-дневна карантина както за пристигащите от чужбина, така и за българите, които се прибират у нас. Европейската комисия препоръча на страните съгласувано и поетапно да разхлабват мерките.

Премиерът Бойко Борисов вече водел преговори със съседите ни, за да бъдат уеднаквени мерките, съобщи началникът на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски.

Още преди да отвори, един обект трябва да има план за действие при евентуални случаи със заразени и сформиран екип от служители при кризисни ситуации. Той ще следи дали някой от персонала или туристите има признаци на зараза. В случай, че има съмнения за такъв, хотелът трябва да разполага с изолатор, където да изолира туриста.

Хотелите трябва да осигурят достатъчно маски както за гостите, така и за служителите си. Всеки хотел трябва да определи максималния брой гости, които може да поеме. Служителите ще преминават специално обучение. Във фоайетата и стаите трябва да се поставят информационни плакати на различни езици.

Източник: Агенция КРОСС

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери трябва | мерките | хотели | Европейска комисия | Николина Ангелкова

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори