Земеделският министър: Реколтата от пшеница е гарантирана

Министър Вътев отчете, че в някои райони на страната има известно забавяне на жътвата заради влажността, но пък в други има почти рекордни добиви. „България е много разнообразна и това е нейното богатство“, коментира той.

 08.07.2023 22:14
Земеделският министър: Реколтата от пшеница е гарантирана

Зърнената реколта е гарантирана и предстои след приключването на жътвата Консултативният съвет по зърното да обобщи резултатите за добивите. Това каза министърът на земеделието и храните Кирил Вътев, който посети Фестивала на високопланинското говедовъдство и връзката между коня и човека. Събитието се провежда край родопското село Горно поле и е организирано от Дивата ферма.

Министър Вътев отчете, че в някои райони на страната има известно забавяне на жътвата заради влажността, но пък в други има почти рекордни добиви. „България е много разнообразна и това е нейното богатство“, коментира той. 

Той информира, че с цел по-ефективно развитие на земеделието в следващите дни ще бъдат сформирани консултативни съвети по млякото, по месото и по поземлените отношения, а в Консултативният съвет по зърното ще бъдат включени преработвателите на растителни масла. 
Министърът на земеделието и храните увери земеделските производители, че не се очаква забавяне на изплащането на субсидиите за площ, въпреки удължения срок на Кампания 2023.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Има такъв народ


Маркери пшеница | министърът | реколтата | Вътев | земеделският | гарантирана

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори