Изплащането на пенсиите за декември чрез пощенските станции ще започне на 7 декември

Има изготвен график, който ще бъде обявен във всяка от пощенските станции. Преводите на сумите за декемврийските пенсии по банков път ще бъдат извършени на 7 декември.

 01.12.2022 13:10
Изплащането на пенсиите за декември чрез пощенските станции ще започне на 7 декември

Изплащането на пенсиите за декември чрез пощенските станции ще започне на 7 декември (сряда) и ще приключи на 20 декември (вторник), съобщават от Националния осигурителен институт (НОИ).

Има изготвен график, който ще бъде обявен във всяка от пощенските станции. Преводите на сумите за декемврийските пенсии по банков път ще бъдат извършени на 7 декември.

Всички пенсионери ще получат допълнително по 70 лева коледни добавки, независимо от размера на получаваната от тях пенсия, напомнят от НОИ. Необходимите за това допълнителни 142 380 000 лева са осигурени за сметка на преструктуриране на разходите по централния бюджет.

На свое заседание на 16 ноември служебното правителство прие извънредна мярка за осигуряването на допълнителен ресурс за бюджета на Държавното обществено осигуряване, с който да се изплатят еднократни допълнителни суми през декември за всеки един пенсионер в размер на 70 лева.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери лева | декември | станции | пощенските

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори