Обсъждат бъдещето на комплекса "Марица-изток"

Браншовият съвет за тристранно сътрудничество, минно дело и геология ще се проведе от 11 часа с участието на национално представителните синдикати КТ"Подкрепа" и КНСБ.

 08.09.2020 08:06
Обсъждат бъдещето на комплекса "Марица-изток"

От 11.00 ч. в сградата на Министерството на енергетиката ще се проведе Браншовият съвет за тристранно сътрудничество, минно дело и геология с участието на национално представителните синдикати КТ „Подкрепа“ и КНСБ. Това съобщиха от правителствената информационна служба.

Целта е в този формат да бъдат обсъдени перспективите за решаване на отворените въпроси относно бъдещето на комплекса „Марица-изток“.

Решението за съвета днес бе взето преди дни от министър-председателя Бойко Борисов при  разговор с президента на КТ „Подкрепа“ Димитър Манолов и представители на синдикатите на „Мини Марица-Изток“ . В него се включи по телефона и президентът на КНСБ Пламен Димитров. На  срещата, в която участваха също министърът на икономиката Лъчезар Борисов, заместник министърът на енергетиката Жечо Станков и кметът на Стара Загора Живко Тодоров, бяха обсъдени и социално-икономическите мерки на правителството за справяне с последиците от пандемията. Специален акцент беше поставен върху усилията на кабинета за запазване на работните места в страната и по-конкретно мярката 60/40, от която се възползваха и работещите в минния бранш. 

Последният транш, получен от „Мини Марица-изток“ по тази мярка, е за  месец юли и е в размер на над 104 000 лева.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери бъдещето | комплекса | Браншовият съвет за тристранно сътрудничество | "Марица-изток"

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори