Пчеларите кандидатсват за държавна помощ

Условието е пчеларите да притежават най-малко 20 пчелни семейства

 08.10.2019 09:01
Пчеларите кандидатсват за държавна помощ

До 18 октомври пчеларите могат да кандидатстват за държавна помощ в областните дирекции на Държавен фонд „Земеделие“. Утвърденият финансов ресурс за помощта е в размер на 4,5 млн. лв.

Условието е пчеларите да притежават най-малко 20 пчелни семейства. Те трябва да са реализирали качествен пчелен мед през 2018 и/или през 2019 г.

Продукцията им трябва да отговаря на изискванията, заложени както в Закона за пчеларството, така и на Наредба за изискванията към пчелния мед, предназначен за човешка консумация.

Финансовото подпомагане, което пчеларите ще получат по линия на минималната държавна помощ, ще покрие част от годишния им разход за отглеждане на пчелно семейство. Подкрепата има за цел да компенсира направените от стопаните разходи за зазимяването на кошерите и за справяне с последствията от неблагоприятните климатични условия, довели до ниски добиви на пчелен мед.

Помощта се предоставя на земеделски стопани, занимаващи се с първично производство на селскостопанска продукция – физически лица, еднолични търговци, юридически лица и кооперации, отглеждащи пчелни семейства, които са регистрирани земеделски стопани.

 

снимка: Марица

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери кандидатстване | пчелари | държавна помощ

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори