Очаква се нова заповед за работата на нощните заведения

Намаляват капацитета на нощните заведения наполовина. "Посещенията на барове, дискотеки, нощни заведения се допуска при заетост на местата не повече от 2 квадратни метра. От 00:00 часа тази вечер ще бъде пусната и заповед. В момента в заповедта е записано един човек на квадратен метър". Това каза здравният министър Костадин Ангелов след среща с представители от Асоциацията на заведенията.

 22.10.2020 17:30
Очаква се нова заповед за работата на нощните заведения

Намаляват капацитета на нощните заведения наполовина. "Посещенията на барове, дискотеки, нощни заведения се допуска при заетост на местата не повече от 2 квадратни метра. От 00:00 часа тази вечер ще бъде пусната и заповед. В момента в заповедта е записано един човек на квадратен метър". Това каза здравният министър Костадин Ангелов след среща с представители от Асоциацията на заведенията.

"По този начин считаме, че ще постигнем достатъчно разстояние между посетителите, за да прекъснем епидемиологичния път на предаване на коронавируса", допълни Ангелов.

"Знаехме, че ще има ръст от заболели и заразени. Това, което обсъждахме със здравното министерство от седмици е, че най-важното е да пазим здравето на хората, но и да не се стига до сюжета от март. 
Нашият бранш няма да издържи още едно затваряне, за това сме готови на всякакви компромиси. Мисля, че постигаме хубави резултати", коментира председателят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов.

Ангелов обясни, че целта на мерките не е да ограничи хората от една компания, а контакта между отделните групи хора в заведенията. „Една компания идва заедно, тръгва си заедно, стоят на една и съща маса. Нашата цел е да няма смесване между компаниите, да има по-голямо разстояние”, каза проф. Ангелов.

Здравният министър подчерта, че проверките на заведенията и контролът ще продължат. Ще има санкции при неспазване на предписанията. 

"Няма да има компромис, защото залогът е животът на хората", категоричен бе проф. Ангелов.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери хората | Ангелов | Няма | каза | заведенията

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори