Стара Загора: До средата на декември изпращат в ЕК Стратегическия план за развитие на земеделието и селските райони

Проектът за промени на Стратегическия план ще бъде приет през следващата седмица от МС. До средата на декември ще изпратим проекта към Европесйката комисия и ще стартират преговорите по предложените промени, уточни заместник-министърът.

 07.12.2023 14:04
Стара Загора: До средата на декември изпращат в ЕК Стратегическия план за развитие на земеделието и селските райони

Стратегическият план за развитие на земеделието и селските райони за периода 2023-2027 година ще бъде изпратен в Европейската комисия след одобрение на Министерски съвет през следващата седмица, съобщи зам.-министърът на земеделието Таня Георгиева в онлайн връзка на агрофорум в Стара Загора. 

Проектът за промени на Стратегическия план ще бъде приет през следващата седмица от МС. До средата на декември ще изпратим проекта към Европейската комисия и ще стартират преговорите по предложените промени, уточни заместник-министърът.  

В Стара Загора представители на администрацията и водещи експерти от сферата на селското стопанство обсъждат Стратегическия план на България за развитие на земеделието и селските райони за периода 2023-2027 г., иновациите в агро сектора и потенциала им да подобрят производителността и устойчивостта на сектора, изискванията за директните плащания за текущата стопанска година и други възможности за финансиране на земеделския бизнес.

Форумът „Фермата: Агроиновации и тенденции“, който започна в 13 часа, се организира от сп. Enterprise. Стратегически партньори са Национална асоциация на зърнопроизводителите и Асоциация на земеделските производители в България

Сред поканените лектори на форума са Атидже Алиева-Вели, член на Европейския парламент (ЕП) и на Комисията по земеделие и развитие на селските райони на ЕП, с дългогодишен опит на различни позиции в Държавен фонд „Земеделие“; Светлана Боянова, председател на Институт за агростратегии и иновации и бивш зам.-министър на земеделието.

Акценти в програмата са: устойчивото селско стопанство и заложеното в Националния план за възстановяне и устойчивост в сектора, дигиталната трансформация за по-ефективно земеделие, директните плащания за периода 2023 - 2024 г.

Събитието продължава до 17:30 в хотел "Верея".


 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери министър | земеделието | периода | развитие | райони | Селските | план | сектора | 2023 | 2027

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори