Август - един от най-опасните месеци

Само за два дни се удавиха 14-годишно момиче във Варна и възрастен мъж край Черноморец

 15.08.2019 14:44
Август - един от най-опасните месеци

Август е един от най-опасните месеци на Черноморието. Често хората не се допускат във водата заради мъртвото вълнение и бурното море. Само за два дни се удавиха 14-годишно момиче във Варна и възрастен мъж край Черноморец.

За какво трябва да внимаваме и какви правила е необходимо да спазваме по време на лятната си почивката край морето? Най-важното правило, което трябва да спазват всички почиващи край морето, е да не влизат във водата при червен флаг. Нарушаването на тази забрана води до инциденти с фатален край.

Георги Есов, старши спасител, и Дирон Ръсовски, ръководител на спасителите във Варна, предупреждават плажуващите да спазват указанията за невлизането в морето при бурно вълнение. Георги Есов споделя, че спасителите са абсолютно безсилни пред нежеланието на почиващите да не нарушават правилата.

„Ние нямаме никакви права да ги вадим насила от водата. Нашите мерки са превантивни. Затова винаги съм предлагал да се създаде т.нар. плажна полиция, които при наш сигнал да имат право да глобяват нарушителите и така ще намалим вероятността от фатален край за някои от плажуващите”, допълва той.

Дирон Ръсовски също съветва плажуващите да спазват указанията на спасителите.

„Правилата са за това, за да се спазват. Те създават сигурност както за туристите, така и за работещите на плажа. Призовавам ги да бъдат съвестни, да не употребяват алкохол и наркотици, да влизат само на упоменатите места във водата”, коментира той.

 

Източник: Агенция Кросс

 

 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери правила | морето | спасителите | плажуващите | опасности

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори