БЛС: Дискотеките трябва да бъдат затворени

"Ситуацията в България вече не е спокойна! Всеки ден чуваме за поредната болница или населено място останали без медици. Лекарите и специалистите по здравни грижи са на ръба на психическото и физическото оцеляване. Бройката на заразените медици не спира да расте", посочват от съюза.

 24.10.2020 12:32
БЛС: Дискотеките трябва да бъдат затворени

Българският лекарски съюз посочи в своя официална позиция, че е силно обезпокоен от стремглавия ръст на случаите на COVID-19 у нас. Според специалистите, трябва да се вземат спешни и навременни мерки с "балансирана строгост". 

"Ситуацията в България вече не е спокойна! Всеки ден чуваме за поредната болница или населено място останали без медици. Лекарите и специалистите по здравни грижи са на ръба на психическото и физическото оцеляване. Бройката на заразените медици не спира да расте", посочват от съюза.

От БЛС подчертават, че не искат икономиката да спира и държавата да бъде затворена:

"Напротив - нормалният ритъм на живот трябва да бъде запазен доколкото това е възможно. Заведенията за хранене, ресторантите, кафетата при спазване на необходимото отстояние и при осъществяването на редовен контрол не е нужно да бъдат затваряни. За тези 8 месеца бизнесът свикна с “новата реалност. В дискотеките и нощните заведения, на стадионите, обаче, спазването на мерките е невъзможно и всички ние сме свидетели на това", допълват те.

От БЛС призовават за затваряне и спиране на посещенията в нощни заведения и дискотеки, както и всички колективни и индивидуални спортни мероприятия, по време на които не може да бъде осигурена необходимата дистанция и спазване на противоепидемичните мерки, да се провеждат без публика.

 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери трябва | медици | Български лекарски съюз | дискотеки

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори