В Смолян обявяват грипна епидемия

"Решението е взето на база рязкото увеличение на регистрираната заболеваемост от остри респираторни заболявания и грип. Имаме достатъчно основание да бъде обявена грипна епидемия и единодушно членовете на щаба се съгласиха с това предложение. Засега няма много отсъствия в училищата в областта и няма да бъде обявена грипна ваканция за учениците“, поясни д-р Кубатева.

 16.01.2024 20:33
В Смолян обявяват грипна епидемия

От 18 януари обявяват грипна епидемия в Смолян. Това беше решено на заседание на Областния щаб за обсъждане на противоепидемични мерки, съобщи д-р Мими Кубатева – директор на Регионалната здравна инспекция – Смолян.

"Решението е взето на база рязкото увеличение на регистрираната заболеваемост от остри респираторни заболявания и грип. Имаме достатъчно основание да бъде обявена грипна епидемия и единодушно членовете на щаба се съгласиха с това предложение. Засега няма много отсъствия в училищата в областта и няма да бъде обявена грипна ваканция за учениците“, поясни д-р Кубатева.

Заболеваемостта в област Смолян за последната седмица е 200,64 на 10 000 души население.  

Заповед за въвеждане на епидемията предстои бъде издадена, съгласувана с главния държавен здравен инспектор и ще бъде публикувана на официалната страница на РЗИ – Смолян. В нея подробно ще бъдат описани и противоепидемичните мерки, които ще се въведат заради повишения брой заболели, каза още д-р Кубатева.

Източник: Агенция "Фокус"

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери епидемия | Смолян | Няма | грипна | обявена | Кубатева

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори